recept: flädersnaps

Hej! Jag tänkte bara slänga in ett sista-minuten-tips till midsommar. Om ni har hängt med här ett tag så vet ni om att jag gillar att krydda egen snaps. Jag har tipsat både om kryddningar som ska ligga och dra i många dagar, och om snabbare smaksättningar. Och den här kryddningen är den snabbaste hittills! Du kan i princip fixa det fem minuter före sillen dukas fram.

Du behöver:

– okryddat brännvin
– fläderblomssaft (koncentrerad)
– eventuellt en fläderblomskvast till dekoration

Gör så här:

Läs instruktionerna på saftflaskan om hur saften ska späs. Det skiljer sig beroende på vilken saft du köpt. Börja med att spä brännvinet med hälften av vad som rekommenderas. Smaka sedan av. Fyll på med ytterligare saft om du vill ha mer flädersmak. Peta ner fläderblomskvasten i snapsflaskan för dekoration.

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *