Recept: potatissallad

 Hallå! Hoppas att ni har haft en bra helg. Jag har spenderat min på Tjörn, med bad igår och halv storm idag. Min kamera har legat glömd i väskan, så jag tänkte passa på att tipsa om ett recept jag delade förra året. Men inte är det mindre bra för det! Hemgjord potatissallad är verkligen sommar för mig, och passar ju lika bra till grillat eller tillsammans med kallskuret när man vill ha en snabb middag. Här kommer min variant, med basrecept från köket.se.

  • 800 g färskpotatis
  • 3 dl gräddfil
  • 3 matskedar majonäs
  • 2 tsk dijonsenap (ordentligt rågade)
  • 2 dl fint strimlad purjolök
  • ½ finhackad röd lök
  • gräslök till topping

    En skvätt vitvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar.

Koka färskpotatisen (skrubbad med skalet kvar) och låt svalna utan lock. Under tiden potatisen svalnar, blanda ihop alla ingredienser förutom gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen i tunnare skivor och blanda ner i röran. Klipp över ordentligt med gräslök. Potatissallad görs med fördel dagen innan man ska äta den, så den hinner götta till sig ordentligt!
Imorgon börjar nedräkningen till semestern, en arbetsvecka kvar innan fyra härligt lediga veckor! Jag längtade lite extra när jag läste igenom Alicias lista på 50 sommarplaner, och blev så sugen på att skriva en egen. Bara att få sitta ner och minnas tillbaka på tidigare somrar och få plottra ner saker en vill göra i år är ju mysigt bara det. Så ta en titt!

5 personer gillar det här inlägget

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *