semlor

Har ni ätit några semlor ännu? Det är ju visserligen ett tag kvar till Fettisdagen, men varför hålla sig så länge? Jag har ätit två köpesemlor redan, men egenbakade semlor är ju faktiskt mycket godare. Så det får väl bli ett bullbak också! Jag brukar följa detta recept på 12 st bullar och halverade det, så att man inte behöver stå och knåda och rulla så många. Fyllning gör jag själv, enligt instruktionerna nedan:

Fyllning till 6 semlor

– Inkråm från semmelbullarna
– 1,5 dl mandlar
– 1 dl socker
– grädde till rätt konsistens

Skär av locket på bullarna och gröp sedan ur dem. Hacka mandlar fint. Lägg inkråm, mandlar och socker i matberedare eller i en skål och använd stavmixer. Häll på en skvätt grädde, och öka mängden om fyllningen är för fast efter att du mixat ihop allt. Lite småbitar kvar av mandeln är gött! Fyll de urgröpta bullarna med fyllningen, klicka på vispad grädde och lägg på locket. Pudra över florsocker. Klart!

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *