recept – vegetarisk linsgryta

Hej på er! Efter en ganska lång period med slentrianmässig matlagning och ett och annat misslyckat försök till att prova något nytt fick jag ny energi igår. Och det blev riktigt gott! Därför tänkte jag dela med mig receptet på denna vegetariska linsgryta, perfekt vardagsmat som går snabbt och är lätt. Grundrecept från Siri Barje.

Ca 4 portioner. Du behöver:

– 200 g belugalinser
– 2 gula lökar
– 4 vitlöksklyftor
– 1 st röd chili
– 1 paket (390g) krossade tomater
– 1 grönsaksbuljongtärning
– 33 cl öl (jag använde Norrlands guld 3,5%)
– 1 dl rött vin

Kryddor: Paprikapulver, salt, spiskummin och muskot
Servera med: tacochips, rödkål, avocado, färsk koriander och en klick gräddfil

Gör så här:

Skölj och koka belugalinserna. Hacka under tiden lök, vitlök och chili fint och stek sedan detta tillsammans med buljongtärningen i smör/olja tills de fått fin färg. Krydda med paprikapulver, spiskummin och muskot. Häll sedan på linser, krossade tomater, öl och vin. Smaka av med salt. Låt grytan koka på hög värme ett tag för att reducera ner vätskan, och dra sedan ner värmen och låt den småputtra till önskad konsistens. Servera med färsk koriander, rödkål, avocado, gräddfil och tacochips!

Sugen på fler snabba, vegetariska recept?

Paj med cocktailtomater och fetaost
Halloumiburgare med myntadressing

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *