Recept: klarbärssaft

Vi har nog aldrig haft så mycket klarbär som vi har i år. Tidigare har vi aldrig gjort någonting med dom, men i år ville vi ta hand om en del av dom! Mamma har plockat flera liter som ligger i frysen i väntan på att bli sylt, och här om kvällen plockade vi ännu mer som vi kokade saft på. Fortsätt scrolla för recept! Verkligen snabbt och enkelt. Vi inspirerades av två recept som vi följde lite som det passade oss; detta och detta.

Du behöver:

– 1 kg färska klarbär (behöver ej kärnas ur)
– 500 g strösocker
– 5 dl vatten

Gör så här:

Skölj av bären och blanda alla ingredienser i en kastrull. Koka upp, och låt sjuda i ca 10 minuter. Ta eventuellt bort skummet med en sked. Dra av kastrullen från plattan och låt saften svalna något under lock. Sila bort bären (vi använde bara ett durkslag, men vill man inte ha något fruktkött kan man använda en finare sil) och tryck ut vätskan ur bären genom silen. Häll upp på rena, varma flaskor och låt svalna i rumstemperatur. Förvara i kylen och servera med mycket is!

Inga klarbär, men vinbär hemma? Här finns ett recept på röda vinbärssaft!

2 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *