tips inför kräftskivan

Idag är det, enligt traditionen, kräftpremiär! Därför dammar jag av några bilder från föregående kräftskivor, och delar med mig av mina bästa tips:

– Blanda porslin och olika glas i dukningen. Här har jag dukat med vita tallrikar och har udda snapsglas (inköpta secondhand, såklart) och det bästa är att du hittar ALLT i dukningsväg på secondhandbutiken; olika tallrikar, bestick, bordsdekorationer och så vidare.

– En kruka i mässing fick agera hållare för extra bestick på bordet, och gamla kakformar blev servetthållare. Köp ett större stycke tyg, och klipp till tygservetter. och jajjemen, även detta hittar du enklast secondhand!

– Att ha något hängande över bordet skapar ytterligare fest- och mysstämning. I kräftskivetider passar ju kräftlyktor därför utmärkt. MEN! Dessa säljs ju mer eller mindre som en engångsprodukt, men det smartaste på alla sätt är ju att använda dem igen. Vik ihop och spara till nästa år!

– Krydda egen snaps. Hur enkelt som helst. Köp naturellt brännvin och fördela i två ursköljda saftflaskor. Stoppa ner krondill och citroncest i den ena, lingon och rosmarin i den andra. Låt stå i tre dar, smaka sedan av. Sila eventuellt snapsen genom ett kaffefilter för att få en klarare snaps, men jag tycker det är snyggare att låta kryddorna ligga kvar.

– Vik egna bordsdekorationer. Den stora pappersdiamanten vek jag efter DENNA guide.

– Skapa/köp etiketter för att inte vilseleda dina gäster.

– Småflaskor att ha snapsen i hittar man om man har tur på secondhand. Då kan varje gäst få en egen liten flaska, oavsett en dricker snaps eller alkoholfritt.

– Glöm inte snapshäftet! Illustrationen i bilden ovan har jag gjort själv, och HÄR kan ni ladda ner den om ni vill använda den själva (endast för privat bruk såklart!)

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *