böcker

Bokdagbok III – Ängelns lek

Bokdagbok III – Ängelns lek

Efter att jag hade läst ut Vindens skugga ville jag bara läsa mer av Carlos Ruiz Zafón, och hoppade därför direkt på Ängelns lek. Jag trodde att det skulle vara en regelrätt uppföljare, men det var det inte. Karaktärer från Vindens skugga finns med i bakgrunden, men i övrigt är det en helt ny story – som utspelar sig tidigare än Vindens skugga – vilket jag gillar.

I Ängelns lek följer vi Daniel, som på grund av sin författartalang och växande berömdhet blir utstött av kollegorna på tidningsredaktionen som han tidigare sett som sin familj. Viljan att skriva får honom att gå med på ett väldigt ofördelaktigt kontrakt, samtidigt som hans hälsa försämras. En påstådd förläggare dyker upp, som verkar ha lösningen på alla Daniels problem. Men vem är den här förläggaren egentligen, och vad är det för kontrakt Daniel har skrivit på som verkar vara sammankopplat med dödsfall och som inte går att dra sig ur? När Daniel också hittar en bok i de bortglömda böckernas gravkammare, en bok som visar sig vara skriven på samma skrivmaskin Daniel själv använder, börjar han gräva i historien.

Ängelns lek var mörkare än Vindens skugga, den var riktigt spännande och hade många tvistar, som byggde upp den mystiska känslan. Något jag störde mig på var däremot att man som läsare inte fick svar eller förklaringar på allt som hände, vilket gjorde att jag inte kände mig tillfreds när boken väl var slut. Men, gillade man Vindens skugga kommer man att gilla även denna bok!

Betyg: 3/5

Inga Kommentarer
bokdagbok II – Vindens skugga

bokdagbok II – Vindens skugga

Dags för ett nytt kapitel i min bokdagbok! Denna gången har jag läst Vindens skugga av Carlos Ruiz Zafón. Boken utspelar sig i Barcelona och tar avstamp år 1945, när Daniel Sempere är 10 år och får följa med sin pappa till De bortglömda böckernas gravkammare. Därifrån tar han med sig boken Vindens skugga av författaren Julián Carax – en bok och en författare som kommer att genomsyra hela Daniels liv. En påstådd karaktär ur boken dyker upp, och ju mer Daniel gräver i författarens bakgrund, desto fler likheter framträder mellan deras liv. Det är en bok om olycklig kärlek, om hemligheter, vänskap och hämnd. Men framförallt är det en bok om kärleken till böcker, och det är nog det som jag gillar allra mest.

Betyg: 4/5. Rekommenderar verkligen!

Psst! Eftersom detta är en bok som kom ut för flera år sedan, är det stor chans att springa på den på secondhandaffären. Jag har sett många exemplar. Tips!
5 Kommentarer