drink

Drinkrecept: Rabarberbellini

Drinkrecept: Rabarberbellini


Idag har jag, förutom att ha hängt på balkongen med en bok och dammsugit lägenheten, svängt ihop denna rabarberbellini. Vi tog den som fördrink innan grillningen nu ikväll och den fick helt klart väl godkänt! Ett tips inför midsommar kanske?

4 glas

Rabarberpuré
150 g (eller ca 3 dl) hackad rabarber
½ dl socker
1 dl vatten

Till servering
Mousserande vin

Så här gör du:
Hacka upp rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Koka upp på svag värme och låt puttra tills rabarbern delar sig helt och blir till en massa. Mixa med stavmixer och blanda eventuellt ut purén med en skvätt vatten – den ska inte vara för tjock. Fördela purén i 4 glas och fyll på med kallt mousserande vin (1/3 puré och 2/3 mousserande), rör om snabbt och servera direkt.

Rabarberpurén kan med fördel göras kvällen innan, så slipper en joxa med det under själva kalaset. Kolla bara så att den inte tjocknat till under natten – blanda i så fall ut den med ytterligare lite vatten eller sockerlag.

Inga Kommentarer
mulled apple cider – recept

mulled apple cider – recept

mulled-apple-cider
Även om det kanske är lite tidigt att börja snacka jul (?), måste jag dela med mig av ett dryckesrecept perfekt just till denna högtid. Här i Göteborg är det dessutom både kallt och snöigt, så jag får nog säga att det passar! Vill smygstarta med julen nu, är ju så mysigt!

Receptet då: Igår var vi ute och fikade på jobbet och vår chef hade fixat fika: pepparkakor och mulled apple cider. Drycken har varit helt okänd för mig innan, men jösses vad gott det var! Perfekt som alkoholfritt alternativ på glöggminglet. Ni måste prova!

Du behöver:

– 2 l Äppeljuice (med fruktkött/ofiltrerad) eller gör juice/must av egna äpplen
– pomerans/clementinskal
– 2 kanelstänger
– 1 krm hel kryddnejlika

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 minuter. sila av kryddorna och servera! (men kanelstängerna blir fina dekorationer i glasen!)

Detta är ju, liksom glögg, ett recept som går att variera i oändlighet. Prova att krydda med hela svartpepparkorn, citronskal, stjärnanis, vanilj, kardemumma osv. Kör på det ni gillar!mulled-apple-cider-3

9 Kommentarer