kanelbullens dag

Inför kanelbullens dag

Inför kanelbullens dag

På onsdag är det kanelbullens dag! Tänker ni baka dagen till ära? Det tänker nog jag göra, och återanvända förra årets upplägg med tre olika fyllningar och baksätt – på samma sätt som jag återanvänder detta blogginlägget. För ett bra tips håller ju länge, eller hur? Så fortsätt läsa om ni vill prova på någon ny fyllning än den vanliga kanel/vaniljbullen. Det bästa är att en utgår från samma deg, så det blir inte så mycket extrajobb!

– Snurrad med hemgjord hallonsylt: blanda 1 dl hallon med ½ dl socker och lite vetemjöl, koka upp. Bred ut hallonen över utkavlad bulldeg innan snurrning.

– Romindränkta äpplen med kanel: Skär äppelskivor tunt och låt bitarna ligga och dra i rom ca 20 min. Bred på smör och kanel på den utkavlade degen och strö sist ut äppelskivorna. Rulla ihop och skär bitar med vass kniv.

– Vegabulle med vanilj och vit choklad: bred på smör, pudra över vanilj och riv vit choklad grovt över hela den utkavlade degen innan ihoprullning.

Glöm inte att ni nu också hittar sammanställningen av alla Monthly Makersbidrag för månaden hos Emilia. In och kolla för massor av DIY-inspiration!

Inga Kommentarer