odla

Tre saker jag gjorde för ett år sedan

Tre saker jag gjorde för ett år sedan


För ett år sedan satte jag de första korianderfröna jag fick av en kollega…

…Jag bakade årets första smulpaj

…och jag fotade och skrev inlägg nummer två i min miljötipsserie, som handlade om textil.

Är så glad över att ha ett arkiv att gå tillbaka och kolla i ibland. Tror inte jag skulle komma ihåg ens hälften av vad det jag gjort annars… Känner mig däremot lite efter detta året, har varken sått frön eller ens bakat min favvosmulpaj. Dags att sätta igång!

Förresten!! Glöm inte att kika in hos Mikaela, månadens Monthly Makersvärd, som släppt temat för april!

2 Kommentarer
vårtecken: små citronplantor

vårtecken: små citronplantor


Ett säkert vårtecken för mig är när jag börjar se att mina växter här hemma sakta går ur sin vinterdvala och börjar skjuta små försiktiga skott. Och att odla! Jag petade ut 6 stycken frön från en citron för någon månad sedan, som jag stoppade ner direkt i såjord. Vattnade försiktigt och satte plastfolie över krukan så att jorden skulle hålla sig fuktig. Och nu ser de alltså ut såhär! Det tog lite tid innan jag såg några livstecken, men från det att den första lilla gröna stjälken dök upp tog det bara typ 10 dagar innan de blivit såhär stora.

I skrivande stund kom jag också på att jag fått ett par avocadokärnor av mamma som ligger glömda i min ryggsäck… Dags att sätta dom i vatten på direkten alltså 😉

HÄR finns ett bra samlingsinlägg för hur en går tillväga för att odla många olika typer av fruktkärnor och frön!

4 Kommentarer
odla ekar i fönstret

odla ekar i fönstret

ekollon-odla-hemma
Jag har med glädje följt alla bloggare som plockat in ekollon och drivit upp små miniekar, och har varit riktigt sugen på att ha några i fönstret jag också. Jag har dock inte kommit till kritan (jag plockade faktiskt på mig några ekollon för två månader sen, men dom glömde jag bort i en plastpåse och det var inte så mycket kvar när jag väl kom på att jag hade dem) men idag tog jag och Alison en långpromenad i solen och jag spanade efter ekar. Och vad bra att jag väntat med att plocka! Alla ekollon jag hittade hade nämligen redan börjat skjuta ut en liten svans, och alltså kan jag hoppa över första steget (lägga ekollonen i vattenbad) och sätta dem i vaser direkt.

Så om ni trott att det är för sent är det alltså istället perfekt läge att plocka på sig några ekollon!

8 Kommentarer