rabarber

Drinkrecept: Rabarberbellini

Drinkrecept: Rabarberbellini


Idag har jag, förutom att ha hängt på balkongen med en bok och dammsugit lägenheten, svängt ihop denna rabarberbellini. Vi tog den som fördrink innan grillningen nu ikväll och den fick helt klart väl godkänt! Ett tips inför midsommar kanske?

4 glas

Rabarberpuré
150 g (eller ca 3 dl) hackad rabarber
½ dl socker
1 dl vatten

Till servering
Mousserande vin

Så här gör du:
Hacka upp rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Koka upp på svag värme och låt puttra tills rabarbern delar sig helt och blir till en massa. Mixa med stavmixer och blanda eventuellt ut purén med en skvätt vatten – den ska inte vara för tjock. Fördela purén i 4 glas och fyll på med kallt mousserande vin (1/3 puré och 2/3 mousserande), rör om snabbt och servera direkt.

Rabarberpurén kan med fördel göras kvällen innan, så slipper en joxa med det under själva kalaset. Kolla bara så att den inte tjocknat till under natten – blanda i så fall ut den med ytterligare lite vatten eller sockerlag.

Inga Kommentarer
rabarber x3

rabarber x3


Hej på er! En hektisk vecka (som avslutades med en adrenalinfylld spontan-paintball igår) är slut. Jag är på Tjörn igen, och har varit på secondhandrunda (vilket kanske inte förvånar någon vi detta laget ;))

Iallafall! Rabarbersäsongen är i full gång, så jag tänkte passa på att tipsa om tre recept med denna fantastiska råvara i fokus. Jag hoppas att min skörd här blir stor i år så att jag kan frysa in en massa rabarber och ta fram i vinter och göra marmelad till sconesen. Fortsätt scrolla!

Rabarberkompott med youghurtgrädde


Rabarbermarmelad med mynta


Klassisk rabarberkräm med mjölk

4 Kommentarer