recept

Recept: vegetarisk paj med fetaost och tomater

Recept: vegetarisk paj med fetaost och tomater


Nytt recept på vegetarisk paj! Perfekt att ha i matlådan. Jag kan lätt tröttna lite på vanlig äggstanning, så jag gjorde denna med cremé fraiche, vilket blev väldigt fräscht (hehe). Jag utgick ifrån detta receptet, men modifierade en del. Resultatet blev supergott!

Du behöver:

150 g fetaost
50 g bladspenat
2 ägg
1 ask körsbärstomater
2 dl riven prästost
2 dl cremé fraiche
1 stor vitlöksklyfta
1 dl vatten
1 mozzarella
färst basilika
salt och peppar

Pajskal:

3 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 dl olivolja

Gör så här:

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till pajskalet i en bunke och ställ in i kylen. Smula fetaost, strimla bladspenat, pressa vitlök och klyfta 1/3 av körsbärstomaterna. Blanda ihop allt tillsammans med äggen och den rivna osten. Blanda cremé fraiche och vatten i en annan bunke, krydda med salt och peppar. Ta ut degen ur kylen och tryck/kavla ut den i en form (25 cm i diameter). Nagga med en gaffel och förgrädda i ca 10 minuter.

Ta ut pajskalet och fyll med fetaostblandningen. Häll över cremé fraiche-mixen. Grädda i ugnen 30-35 minuter. Under tiden som pajen står i ugnen, klyfta resten av körsbärstomaterna, dra isär mozzarellan till munsbitar och strimla basilikablad. Blanda ihop allt med en skvätt olivolja och servera tomatsalladen till pajen. Enjoy!


Sugen på fler vegetariska recept?

Kolla in denna Sparrispaj eller varför inte halloumiburgare med myntadressing!

5 personer gillar det här inlägget

Inga Kommentarer
Tre saker jag gjorde för ett år sedan

Tre saker jag gjorde för ett år sedan


För ett år sedan satte jag de första korianderfröna jag fick av en kollega…

…Jag bakade årets första smulpaj

…och jag fotade och skrev inlägg nummer två i min miljötipsserie, som handlade om textil.

Är så glad över att ha ett arkiv att gå tillbaka och kolla i ibland. Tror inte jag skulle komma ihåg ens hälften av vad det jag gjort annars… Känner mig däremot lite efter detta året, har varken sått frön eller ens bakat min favvosmulpaj. Dags att sätta igång!

Förresten!! Glöm inte att kika in hos Mikaela, månadens Monthly Makersvärd, som släppt temat för april!

1 person gillar det här inlägget

2 Kommentarer
Hembakade Semlor

Hembakade Semlor


Dags för semlor! Det är visserligen drygt en månad kvar till semmeldagen, men visst får man väl tjuvstarta? Jag har redan bakat vid två tillfällen, till mig, David och hans mamma som hälsade på i förra veckan, och till familjen nu när jag var hemma i helgen. Egenbakade semlor är ju faktiskt mycket godare än köpesemlor, om jag får säga det själv. Men, många recept avser typ 30 bullar, vilket vi aldrig äter upp. Känns också lite jobbigt att baka 30 bullar! Men jag hittade detta recept på 12 st bullar och halverade det, så blev det lite mer överkomligt! Fyllning gör jag själv, enligt instruktionerna nedan:

Fyllning till 6 semlor

– Inkråm från semmelbullarna
– 1,5 dl mandlar
– 1 dl socker
– grädde till rätt konsistens

Skär av locket på bullarna och gröp sedan ur dem. Hacka mandlar fint. Lägg inkråm, mandlar och socker i matberedare eller i en skål och använd handmixer. Häll på en skvätt grädde, och öka mängden om fyllningen är för fast efter att du mixat ihop allt. Lite småbitar kvar av mandeln är gött! Fyll de urgröpta bullarna med fyllningen, klicka på vispad grädde och lägg på locket. Pudra över florsocker. Klart!

2 personer gillar det här inlägget

5 Kommentarer