recept

kladdkakemuffins

kladdkakemuffins



Hej på er! Det är lördag, och här ovan ser ni vad jag har sysslat med idag
– bakat kladdkakemuffins! (har också hunnit fota och äta dem ;)) Garanterat det godaste receptet jag provat, även om det är lite klurigt att få dom perfekt kladdiga. Eftersom det inte är mitt eget recept så får ni en länk istället –> HÄR hittar ni det, hos Linnéas Skafferi!

Ikväll skulle jag och David gått på middag hos några kompisar, men han är förkyld så jag går själv. Är inte halva befolkningen förkylda just nu förresten? Det känns så. Nu tänkte jag iallafall gå ner till postfacket, där jag med stor säkerhet tror att det ligger ett nummer Leva & Bo. Fick en prenumeration i julklapp (önskar mig alltid det!) så ska gosa ner mig i soffan med tidning + en kopp te. Och en muffin! Trevlig lördag hörrni!

Inga Kommentarer
kryddad snaps: eukalyptus

kryddad snaps: eukalyptus

Hej på er! Om ni har hängt med här ett tag så vet ni att jag brukar krydda egen snaps till både kräftskivor och midsommaraftnar, och julen är inget undantag. Jag brukar alltid prova nya smakkombinationer och de flesta har blivit bra – förutom den jag gjorde till årets julknytisbord förra veckan. Så därför blir det inget nytt recept på julsnaps – men istället bjuder jag på en favorit från förra året: eukalyptussnaps!

OBS! OBS! det är inte själva växten jag har kryddat snapsen med (då jag googlade fram att den kan vara giftig) utan jag har använt mig av läkerol med eukalyptussmak.

Du behöver:

– 10 st halstabletter med smak av eukalyptus
– 4 dl okryddat brännvin

Så här gör du:

Lägg tabletterna i ca 4 dl brännvin. Jag lät min snaps stå i 4 dagar innan julbordet, men eftersom tabletterna löstes upp fort skulle jag säga att det räcker med att snapsen står ett dygn. En snabbkryddning alltså!

Inga Kommentarer
Recept: mulled apple cider (alkoholfritt)

Recept: mulled apple cider (alkoholfritt)

Detta receptet delade jag med mig av förra året också – men det är för bra för att inte dela igen nu till jul! Mulled apple cider är kort sagt varm äpplejuice, kryddad med typiska julsmaker. Perfekt alkoholfritt alternativ till glöggminglet och julbordet!

Du behöver:

– 2 l Äppeljuice (med fruktkött/ofiltrerad) eller gör juice/must av egna äpplen
– pomerans/clementinskal
– 2 kanelstänger
– 1 krm hel kryddnejlika

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 minuter. Sila av kryddorna och servera!

2 Kommentarer