recept

Recept: mulled apple cider (alkoholfritt)

Recept: mulled apple cider (alkoholfritt)

Detta receptet delade jag med mig av förra året också – men det är för bra för att inte dela igen nu till jul! Mulled apple cider är kort sagt varm äpplejuice, kryddad med typiska julsmaker. Perfekt alkoholfritt alternativ till glöggminglet och julbordet!

Du behöver:

– 2 l Äppeljuice (med fruktkött/ofiltrerad) eller gör juice/must av egna äpplen
– pomerans/clementinskal
– 2 kanelstänger
– 1 krm hel kryddnejlika

Gör så här:

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 minuter. Sila av kryddorna och servera!

2 Kommentarer
ett recept, ett DIY och ett nytt MM-tema

ett recept, ett DIY och ett nytt MM-tema


© Susanne Strandh, Hus nr 24

Hej på er! Här pågår just nu intensivt surfande på jakt efter inspiration. Ibland behöver den ju lite (mycket) hjälp på traven, den där inspirationen som en så lätt tar för givet när den väl infinner sig. Så jag tänkte visa upp några grejer som inspirerar mig just nu!

Jag har redan lite julstämning och den ökade ytterligare när jag såg att min bloggkollega Susanne hade bakat en pepparkakskladdkaka. Ett måste i jul!

ljus i porslinssvan
© Julia Glasberg, The Glassberg

Julia har tagit två ganska icke-eftertraktade saker och satt ihop till ett vill-ha-begär! Med gamla ljusstumpar och prydnadssvanar har hon gjort fina ljuskällor – återbruk all the way!

Och sist men inte minst så har ju Alicia släppt Monthly Makers-temat för november! När inspirationen tryter tycker jag oftast att det är lättare att tänka kring ett specifikt tema, för att begränsa tankarna som annars flyger åt alla håll och landar i ingenting. Kolla in vad månadens tema är HÄR!

2 Kommentarer
Recept: potatissallad

Recept: potatissallad

 Hallå! Hoppas att ni har haft en bra helg. Jag har spenderat min på Tjörn, med bad igår och halv storm idag. Min kamera har legat glömd i väskan, så jag tänkte passa på att tipsa om ett recept jag delade förra året. Men inte är det mindre bra för det! Hemgjord potatissallad är verkligen sommar för mig, och passar ju lika bra till grillat eller tillsammans med kallskuret när man vill ha en snabb middag. Här kommer min variant, med basrecept från köket.se.

  • 800 g färskpotatis
  • 3 dl gräddfil
  • 3 matskedar majonäs
  • 2 tsk dijonsenap (ordentligt rågade)
  • 2 dl fint strimlad purjolök
  • ½ finhackad röd lök
  • gräslök till topping

    En skvätt vitvinsvinäger, salt och nymalen svartpeppar.

Koka färskpotatisen (skrubbad med skalet kvar) och låt svalna utan lock. Under tiden potatisen svalnar, blanda ihop alla ingredienser förutom gräslöken. Smaka av med salt och peppar. Skiva potatisen i tunnare skivor och blanda ner i röran. Klipp över ordentligt med gräslök. Potatissallad görs med fördel dagen innan man ska äta den, så den hinner götta till sig ordentligt!
Imorgon börjar nedräkningen till semestern, en arbetsvecka kvar innan fyra härligt lediga veckor! Jag längtade lite extra när jag läste igenom Alicias lista på 50 sommarplaner, och blev så sugen på att skriva en egen. Bara att få sitta ner och minnas tillbaka på tidigare somrar och få plottra ner saker en vill göra i år är ju mysigt bara det. Så ta en titt!
1 Kommentar