recept

två snabba, vegetariska recept

två snabba, vegetariska recept

Jag trodde att matinspirationen skulle vara på topp nu, efter att ha ätit julmat i X antal mellandagar, och efter X antal beställda pizzor runt nyår. Men nej. Inspirationen och orken tryter. Så tråkigt, eftersom jag annars brukar tycka att det är roligt att pinteresta recept!

Jag tänkte också att det kanske inte bara är hos min inspirationen inte är på topp, så jag rotade fram två snabba vegetariska recept ur mitt arkiv att inspireras av. Och jag själv får helt enkelt tvångsgoogla lite 😉
recept
Här hittar ni recept på vegetarisk sparrispaj

Här hittar ni recept på halloumiburgare med myntadressing

Inga Kommentarer
mulled apple cider – recept

mulled apple cider – recept

mulled-apple-cider
Även om det kanske är lite tidigt att börja snacka jul (?), måste jag dela med mig av ett dryckesrecept perfekt just till denna högtid. Här i Göteborg är det dessutom både kallt och snöigt, så jag får nog säga att det passar! Vill smygstarta med julen nu, är ju så mysigt!

Receptet då: Igår var vi ute och fikade på jobbet och vår chef hade fixat fika: pepparkakor och mulled apple cider. Drycken har varit helt okänd för mig innan, men jösses vad gott det var! Perfekt som alkoholfritt alternativ på glöggminglet. Ni måste prova!

Du behöver:

– 2 l Äppeljuice (med fruktkött/ofiltrerad) eller gör juice/must av egna äpplen
– pomerans/clementinskal
– 2 kanelstänger
– 1 krm hel kryddnejlika

Lägg alla ingredienser i en kastrull och koka upp. Låt koka ca 10 minuter. sila av kryddorna och servera! (men kanelstängerna blir fina dekorationer i glasen!)

Detta är ju, liksom glögg, ett recept som går att variera i oändlighet. Prova att krydda med hela svartpepparkorn, citronskal, stjärnanis, vanilj, kardemumma osv. Kör på det ni gillar!mulled-apple-cider-3

9 Kommentarer
Halloumiburgare med myntadressing – recept

Halloumiburgare med myntadressing – recept

halloumi-burgare
I går åt jag och David en halloumiburgare som blev riktigt god, så jag tänkte dela med mig av receptet. Många har väl redan sina favorittillbehör till burgare, så här är det myntadressingen som hamnar i fokus. Du rör ihop den på typ 1 minut. Blir väldigt fräscht ihop med halloumin!

2 pers. Till dressingen behöver du:

– 1 ½ dl gräddfil
– 1 dl mynta
– zest från en halv citron
– salt och peppar

Hacka mynta fint och blanda ner i gräddfilen tillsammans med cest från citronen och krydda efter smak. Det är bra om dressingen är det första som görs, så den kan stå i kylen och götta till sig under tiden resten fixas. Vi stekte halloumin i mindre bitar och fyllde bröden (glöm ej steka dessa en snabbis i stekpanna!) med rödlök, kvisttomater, romansallad och mycket dressing. Vi hade klyftpotatis till, men en coleslaw hade funkat lika bra!

6 Kommentarer