VIII / VIII

DIY – concrete diamond
 
Jag och mamma har gjutit i betong lite under sommaren, och här är en av grejerna jag gjorde. Krävdes två mindre lyckade försök innan jag blev hyfsat nöjd. Felet jag gjorde i början var att underskatta hur mycket betong faktiskt väger, och gjorde alldeles för klena formar. Ju mindre diamanter, desto lättare. Jag ville dock ha en i lite större storlek, och jag använde mig av den här mallen, förstorade upp den till storleken jag ville ha, och sedan skrev jag ut på vanligt fotopapper.
Jag förstärkte pappret med silvertejp och klippte ut mallen. Sedan gjorde en likadan mall till, i kartong, så att det blev stadigare och la pappersmallen inuti kartongmallen. Det bästa är att sätta ner formen i sand när man väl ska gjuta, så att den står stadigt. Har tyvärr inga bilder, men tror ni förstår principen. Roligt projekt i vilket fall, lycka till med gjutningen om ni blev sugna på att ge det ett försök!

15 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *