secondhand/DIY-hack: Wooden cuttingboard

Ni har säkert, liksom jag, märkt att skärbrädan synts mer och mer och har fått ta mer plats i köket. Och kanske speciellt den runda som man sett i både ljust och mörkt trä såväl som i marmor. Jag hakar gärna på trenden, men att lägga en mindre förmögenhet på en skärbräda (som tex denna fina från Tom Dixom) är inget jag kan göra. Speciellt inte när man kan komma mycket billigare undan!Jag hittade denna medfarna skärbräda på en loppis på Tjörn i förra veckan. Den såg kanske inte så trevlig ut med djupa hack och missfärgningar, men där fanns potential. 
 
Jag använde mig av handslip och började med ett grövre slippapper för att få bort alla skavanker. Sedan avslutade jag med ett finare papper för att få en bra slutfinish. Kapade också av och rundade till handtaget, borrade ett nytt hål, försänkte hålet och satt ett faux-lädersnöre i som upphängare. Fortsätt skrolla ner för att se resultatet!
Vad jag betalade för alltihop? Tio kronor. Älskar loppisar! (Och det faktum att jag har tillgång till verktyg hemma hos mina föräldrar. Men det går lika bra att slipa och borra för hand, tar bara något längre tid ;))
 
Ett väldigt bra och lagom krävande projekt en varm sommardag!

5 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *