betongverkstad III

Tredje och antagligen sista inlägget om betonggjutning för denna gång! Ytterligare en sak som vi gjöt i somras är dessa kylskåpsmagneter. Formen som vi anväde, vilket ni kanske redan har gissat, var från början en silikonform för isbitar. Vi använde en lite grövre betong än tidigare, vilket gjorde att kryssen inte blivit helt jämna och släta – inte mig emot!
du behöver:
– Betong
– Magneter (de rejälaste du kan hitta)
– Iskubsform/annan form som kan passa för ändamålet

Så här gör du: 

Blanda betongen enligt anvisningarna på förpackningen. Var försiktig med att ha i för mycket vatten från början, det behövs inte lika mycket som man tror! Fyll sedan formarna, men inte ända upp. Betong blir tungt, och vi vill att magneterna ska orka hålla uppe tyngden. Tryck ner magneterna i formarna medan betongen är lös. Låt torka i ett ca ett dygn, tills du ser att betongen härdat. Tryck försiktigt ut betongen ut formarna, och pynta med dina nya kylskåpsmagneter!

Tidigare gjutningar som vi gjort i år kan ni hitta här och här.

Taggar
,

17 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *