Retuna återbruksgalleria

Mitt uppe i black friday, julhandel och övrig konsumtionshets fick jag möjlighet att åka på studiebesök till Eskilstuna. Där finns Sveriges (kanske även världens?) första galleria för återbruk av förbrukade saker. En galleria med butiker som nästan endast erbjuder begagnade varor helt enkelt! Det finns bland annat inredningsbutik, leksaksaffär, en popup-store med redesignade möbler, en elektronikbutik mm. Man kan också hitta begagnat byggmaterial, verktyg och cyklar. En otroligt fräsch och nydanade idé i framkant! För en som arbetar med miljö (och som är galen i secondhand!) och vet vilken påverkan nyproduktion av varor har, kan en bara hoppas att vi snart får se fler liknande exempel runt om i landet.
 
Isamband med studiebesöket skrev jag ett blogginlägg för #GreenhackGBG, ett projekt jag arbetat med mycket under november, som berättar mer om ReTuna och dess verksamhet. Klicka här för att läsa det!

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *