go-to recipe

Mitt absolut bästa efterrättsrecept, som jag alltid återkommer till, är smulpajen. Om jag inte riktigt vet vad jag ska bjuda på, eller helt enkelt bara vill ha en lätt efterätt, är det smulpaj jag gör. Det bäst är att det går att variera i all oändlighet, men min favorit är rabarber och jordgubbspaj. Idag blev det väldigt lätt med hallon och blåbär (frysta i förpackning á 225 g till en pajform som har diameter 20 cm). Receptet på smuldegen är taget härifrån.
 
Smuldeg:
  • ¾ dl strösocker
  • 1½ dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 125 g smör
Bland samman i en bunke, nyp ihop tills det blir en smulig deg. Häll i de frysta bären i en pajform och strö över en msk socker och en msk mjöl. Fördela smuldegen över bären och in i ugnen på 225° i ca en kvart, tills smuldegen fått fin färg. servera med denna hemgjorda vaniljsås eller denna på förpackning (som jag serverar som den är, utan att vispa den tjock). Njut!

37 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *