Frukostscones

Godmorgon! Idag bjuder jag på ytterligare ett enkelt och supergott recept. Dessa åt vi i morse med en kopp te och mycket smör. Det räcker liksom så! Receptet, något modifierat, är från klassikern ”Rutiga kokboken”:
 
2 st sconeskakor
 
4 dl vetemjöl
1/2 tsk salt
1 tsk socker
2 tsk bakpulver
50 g smör
2 dl mjölk
 
Sätt ugnen på 250 grader. blanda de torra ingredienserna i en skål och finfördela sedan smöret i mjölblandningen till en grynig massa. Tillsätt mjölk och blanda snabbt ihop till en deg. Dela degen i två och tryck ut två kakor på en bakplåtsklädd ugnsplåt. In i ugnen i ca 12 min.
 
Idag har vi återigen en riktigt sommardag i Göteborg. Nu ska jag strax ta cykeln på en premiärtur till Mölndal secondhand, och sedan ska vi spela boule och äta picknick i en park här i närheten. Trevlig lördag hörni!

Inga kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *