mini-monstera

Här om dagen tänkte jag passa på att ta ett par skott av monsteran, skott som vuxit upp jämte själva moderplantan. ”Det kan väl inte vara så svårt” tänkte jag, och efter en snabbgoogling satte jag igång. Det slutade tyvärr med att jag råkade dra upp ett av skotten utan rötterna, som fint satt kvar i jorden…
 
Nåväl, skottet fick hamna i en vas istället (och jag håller tummarna för att det kommer bildas nya rötter) och rötterna som blev kvar i jorden grävde jag upp och har nu planterat i en egen liten kruka i hopp om att där ska komma nya skott. Vi får se!
Det andra skottet som kommit upp lät jag alltså vara kvar i krukan så länge efter det första missödet, och planerar på att ta det när jag planterar om hela växten istället. Det blir nog lättare att trassla upp rötterna då, eftersom de tydligen satt fast mycket i varandra… haha. 
 
Som sagt så får vi se om min dröm om en massa monsteraplantor här hemma blir verklighet, jag återkommer med eventuella resultat!

12 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *