
Rabarbermarmelad med mynta och citron
250g (ca 5 dl) rabarber
250g (ca 2,5 dl) syltsocker
1/2 dl vatten
1 citron (cest + saft)
5 myntablad (eller efter smak!)
Mortla myntabladen tillsammans med 1/2 dl socker tills myntan är fördelad i sockret. Ställ åt sidan och skiva rabarberstjälkarna i ungefär lika stora bitar. (Jag lät skalet sitta kvar då jag fick tag på ganska späda stjälkar. Skalet ger fin färg till marmeladen, men upptäcker man att det blir allt för trådigt kan man skala av det grövsta).

Lägg skivad rabarb, myntasocker + resten av sockret tillsammans med vatten, citroncest och citronsaft i en kastrull och koka upp långsamt. Låt allt småputtra tills vätskan försvunnit och marmeladen börjar få rätt konsistens. Detta kan du prova genom att ta en liten klick på en tallrik som får svalna. Jag kokade min marmelad i ca 15 min.
Häll upp marmeladen i en ren och torr tätslutande burk. Låt sedan marmeladen svalna i burken (gärna upp och ner på) och förvara sedan kallt och mörkt.
Detta recept blir ca 2 dl färdig marmelad, och är alltså en ganska liten sats, men det är ju bara att öka måtten om man vill göra storkok. Är riktigt nöjd med min första marmelad (som jag avnjöt på varma scones)!

Kul med recept! Marmeladen ser sååå så god ut! Kram
Gott 😀 😀
Vilka härliga bilder och tack för receptet! 🙂
tack snälla! 🙂
Men vad gott 🙂 T-shirten har jag köpt på h&m, och den är så himla snygg! 🙂
ja, den blev supergod! ja, snygg var den!
omnooom vad gott det ser ut!
tack! det blev riktigt bra 🙂
Åh vad gott 🙂
men yummie, jag älskar rabarberkräm och rabarberpaj och rabarberallt! OMNOM!!
sv: tyvärr lagar jag inte mat efter recept, men jag misstänker att google is your friend! Jag lägger bara på allt gott jag vill ha 😛
JAG MED! om inte det framgick tydligt nog av mitt blogginlägg, haha 😉 åh ok, ja, jag får väl köra lite google då. att lägga på allt gott man vill ha låter ju som ett bra koncept!
Okej, detta måste jag testa!
M U M S!
Ja, har den på allt! (ok, liten överdrift. men på i princip varje ostmacka! ;))