Recept – rabarberkräm

Det var ju inte superlängesedan jag delade med mig av ett recept på rabarbermarmelad, men av rabarberna som blev över passade jag också på att koka kräm. Man får ju passa på nu när de är i säsong! Hade jag vetat hur lätt det var hade jag gjort detta mycket tidigare, då jag älskat rabarberkräm sen jag var liten och mormor fixade till oss. Rabarberkräm med kall mjölk, blir ju inte mycket bättre än så. I alla fall, detta var alltså första gången jag kokade kräm själv, och som sagt var det väldigt lätt och blev väldigt gott. Receptet tog jag rakt av från Arla, och har bara lagt till lite mer förklarande detaljer i beskrivningen.

Rabarberkräm

  • 500 g rabarber
  • 1½ dl strösocker
  • 4 dl vatten
  • 2 msk potatismjöl
Skala rabarbern om stjälkarna är grova, annars kan skalen vara kvar. Jag tog bara bort det som kändes väldigt trådigt. Skär sedan rabarbern i mindre bitar. Koka upp vatten och socker i en kastrull, lägg i rabarbern och låt koka 4-5 min. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen i en fin stråle i kastrullen. Låt krämen koka upp till första bubblan och dra sedan av från plattan. Klart!

21 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *