fin sommardukning – budgettips

 
Denna dukning fixade jag för nästan exakt ett år sedan, när vi ordnade möhippa för Elin och började dagen med champangebrunch hos mig. Nu till sommaren blir det ju mer bjudningar, och då tycker jag det är kul att göra lite extra fina dukningar – därför tänkte jag dela med mig av lite tips för att få ihop en fin dukning utan att lägga ner en massa pengar:
 
Basen: Är basen enhetlig är det lättare att få dukningen att hålla ihop. Här har jag satt ihop två uddabord (ett svart och ett träfärgat), men med hjälp av två vita dukar funkar de fint ihop. Har man inte lika tur som jag, som hittade två stora linnedukar på loppis, funkar det bra med pappersduk på rulle också!
 
 
Höjdskillnader: För att lyfta dukningen pysslade jag ihop två vimpelgirlanger. Tyget är stuvbitar jag hittade i en secondhandbutik för en femma, och snöret hittade jag på samma ställe. 
 
Gör så här: klipp ut en triangel i något hårdare material att ha som mall. Vik tyget dubbelt och klipp ut önskat antal trianglar. Sedan är det bara att limma på tygstyckena på snöret. Jag använde ett vanligt limstift, och hade ca 10 cm mellan varje triangel. Försök att få mellanrummen så jämna som möjligt.
 
 
På bordet: Till dekorationen på bordet använde jag småvaser jag hittat secondhand (den lilla runda vasen är från H&M) och satte ihop dem i små grupper. Blommorna plockade jag ute och försökte hålla mig till rosa, lila och vitt för att matcha vimplarna.

Färgtema: Eftersom porslinet vi har hemma är helvitt passar det ju till det mesta, och jag valde därför ”färgtema” utifrån tyget jag hittade. Men man kan ju självklart göra tvärtom, och utgå ifrån den färg man själv har på sitt porslin för att få dukningen att gå ihop fint. 
Här kan ni se hur jag dukade till min examensmiddag där jag utgick ifrån vårt blåa porslin. Hoppas att ni fått några tips!
 

21 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *