Recept – Krydda egen snaps

Att krydda egen snaps är något jag bara gjort en gång tidigare – och det blev riktigt bra! Därför var jag sugen på nya smakkombinationer nu till midsommar. Det finns snapsrecept som ska stå i många veckor och dra, men detta är snabbvarianten och bra om man, liksom jag, inte är ute i så god tid!
Det är superenkelt: köp en flaska okryddat brännvin (jag kör på Brännvin special, som är lämpad för egen kryddning samt har lägre alkoholhalt) och stoppa ner det du vill krydda med. Denna gången körde jag smakkombinationerna rabarber/kardemumma och mynta/lavendel.
Låt kryddorna dra i ungefär tre dagar, smaka sedan av. Blir brännvinet lite grumligt kan man filtrera det genom ett kaffefilter, men jag kommer låta alla kryddor få ligga kvar – det är ju så snyggt!
Jag passade också på att plocka en sommarbukett idag innan regnet. Så härligt att man bara kan gå utanför dörren och plocka till sig en fin bukett!
Tidigare snapsar jag kryddat hittar ni HÄR. Trevlig kväll!

16 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *