DIY: grytunderlägg

b1
Ännu så länge så har ju min semester regnat bort. Försöker sysselsätta mig så gott det går såklart, men lite sol hade ju inte skadat… Så för er som har det lika regnigt och kallt tänkte jag tipsa om ett lätt inomhuspyssel: grytunderlägg. Underlägget på bilden fick mamma i julklapp, och både pappa och min lillebror fick också vars ett, fast i andra typer av kakel. För detta snabba DIY behöver du:

    • 1 st kakelplatta
    • 4 st möbeltassar
    • superlim

För er som bor i och runt Göteborg föreslår jag ett besök på Kretsloppsparken för att fynda kakelplattor. (Kretsloppsparken är en återvinningscentral som tar hand om mycket material och prylar som folk kommit för att slänga, och materialet fördelas mellan de tre butikerna som ligger på området: Återbruket, som säljer begagnat byggmaterial (här finns, förutom kakel, allt du kan tänka dig i byggmaterialsväg, perfekt ställe att gå och inspireras för nya projekt!), Stadsmissionen och Återbruket, som redesignar och serverar lunch och fika). Annars kan man ta en sväng in på sitt närmsta byggvaruhus och fråga om de har enstaka kakelplattor som blivit över och som man kan få köpa billigt/ få gratis.

Sedan är det bara att limma på möbeltassar på undersidan av kaklet och låta torka, sedan har du ett snyggt och personligt grytunderlägg!b2
Fler DIYs för regniga dagar:
Gjut egna kylskåpsmagneter
– Lampa av lakan och lampskelett
– Fräscha upp loppisfyndade skärbrädor

22 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *