DIY – paperweight/brevpress

b1Ända sedan jag såg denna DIY hos Atilio, har jag hållit ögonen öppna efter en brevpress secondhand. Och i somras hittade jag en! Jag tror visserligen att det inte är en brevpress, utan snarare ett förstoringsglas eftersom det var en liten kopp med som man skulle ha under själva glaset, men den var ju ändå perfekt för ändamålet.

För detta enkla pyssel behöver du:

Brevpress (hittar du inte secondhand går det att köpa på etsy, tex här)
bok/tidning/egna foton att ta motiv ifrån
sax eller skalpell
decoupagelim

b2Den svåraste delen var ju helt klart att bestämma vilket motiv jag skulle ha, och jag bläddrade igenom både fotoböcker, floror och konstböcker, provade med brevpressen över motiven och våndades, haha. Allt såg ju så fint ut!

När du väl bestämt dig för ett motiv så klipper/skär du helt enkelt ut bilden efter formen på din vikt, och limmar fast bilden med decoupagelim (eller annat lim som blir genomskinligt när det torkat) på undersidan av vikten.b3 Och såhär blev min brevpress! Jag bestämde mig tillslut för att klippa ur en del ur en så kallad ”pseudomålning” från början av 1800-talet som jag hittade i en gammal fotobok, och det blev ju som ett eget litet konstverk.

9 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *