inför kanelbullens dag

b1a
När jag bakar bullar blir det alltid enormt många, och jag har tidigare kört på samma fyllning i alla – förrän jag kom på att det faktiskt går att göra annat än kanel/vaniljfyllning och att det finnas andra sätt än det ”traditionella” sättet att rulla degen på. Inför förra årets kanelbullens dag provade jag och David lite nytt och kom på tre fyllningar som samtliga blev riktigt bra.

Så om ni vi prova något nytt till årets bullar  kommer våra fyllningar här (och det bästa är ju att det är samma deg till alla, knappt något extrajobb!)

– Snurrad med hemgjord hallonsylt (blanda 1 dl hallon med ½ dl socker och lite vetemjöl, koka upp)

– Romindränkta äpplen med kanel (Skär tunna äppelskivor, låt dra i rom ca 20 min. Smeta på smör och kanel på degen, och strö ut äppelskivorna. Rulla ihop och skär med vass kniv)

– Vegabulle med vanilj och vit choklad (smeta på smör och vanilj, riv vit choklad grovt över hela degen)

b2a
Kanelbullens dag (som firas den 4e oktober i år!) har jag faktiskt uppmärksammat rätt bra med bullbak under åren, eftersom det är så sällan jag annars bakar just bullar. Jag brukade också alltid baka bullar med min mormor när jag var yngre.

Sen har dagen visserligen också firats med öl något år (studenttiden..) men det är en annan historia! 😉

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *