I går åt jag och David en halloumiburgare som blev riktigt god, så jag tänkte dela med mig av receptet. Många har väl redan sina favorittillbehör till burgare, så här är det myntadressingen som hamnar i fokus. Du rör ihop den på typ 1 minut. Blir väldigt fräscht ihop med halloumin!
2 pers. Till dressingen behöver du:
– 1 ½ dl gräddfil
– 1 dl mynta
– zest från en halv citron
– salt och peppar
Hacka mynta fint och blanda ner i gräddfilen tillsammans med cest från citronen och krydda efter smak. Det är bra om dressingen är det första som görs, så den kan stå i kylen och götta till sig under tiden resten fixas. Vi stekte halloumin i mindre bitar och fyllde bröden (glöm ej steka dessa en snabbis i stekpanna!) med rödlök, kvisttomater, romansallad och mycket dressing. Vi hade klyftpotatis till, men en coleslaw hade funkat lika bra!
Herregud va gott det såg ut! Ska definitivt prova att göra myntadressingen, bra tips!
Myntadressing känns som ett perfekt tillbehör till halloumi, varför har jag inte tänkt på det förr?! Ska definitivt testas nästa gång burgare står på schemat, tack för tipset!
Ah, bra tips. Har hittills bara använt mynta och citron ihop med mineralvatten, ingefära och äppeljuice. Och i smoothies, men inte som dressing. Ska definitivt provas, tack <3
Wow vad gott det låter, det ska jag definitivt testa!
Såg jättegott ut, måste absolut prova någon gång!!:)