odla ekar i fönstret

ekollon-odla-hemma
Jag har med glädje följt alla bloggare som plockat in ekollon och drivit upp små miniekar, och har varit riktigt sugen på att ha några i fönstret jag också. Jag har dock inte kommit till kritan (jag plockade faktiskt på mig några ekollon för två månader sen, men dom glömde jag bort i en plastpåse och det var inte så mycket kvar när jag väl kom på att jag hade dem) men idag tog jag och Alison en långpromenad i solen och jag spanade efter ekar. Och vad bra att jag väntat med att plocka! Alla ekollon jag hittade hade nämligen redan börjat skjuta ut en liten svans, och alltså kan jag hoppa över första steget (lägga ekollonen i vattenbad) och sätta dem i vaser direkt.

Så om ni trott att det är för sent är det alltså istället perfekt läge att plocka på sig några ekollon!

Taggar
, ,

8 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *