kryddad snaps: eukalyptus

kryddad-snaps-eucalyptus
Vi var ju som sagt på julbordsknytis i helgen, och förutom att griljera skinka fixade jag kryddad snaps. Och ja, eftersom eukalyptusen tagit över stora delar av bloggvärlden just nu så var kryddningen till den ena snapsen given, haha.

OBS! OBS! det är inte själva växten jag har kryddat snapsen med (då jag googlade fram att den kan vara giftig) utan jag har använt mig av läkerol med eukalyptussmak.
kryddad-snaps-eucalyptus-2
Du behöver:

– 10 st halstabletter med smak av eukalyptus
– 4 dl okryddat brännvin

Så här gör du:

Lägg tabletterna i ca 4 dl brännvin. Jag lät min snaps stå i 4 dagar innan julbordet, men eftersom tabletterna löstes upp fort skulle jag säga att det räcker med att snapsen står ett dygn. En snabbkryddning alltså!

Detta var också favoriten av de två snapsarna jag tog med mig. Jag tycker själv den blev väldigt bra, och inte så mycket tandkrämssmak som man kan tro 😉

kryddad-snaps-eucalyptus-3
Här finns ytterligare en julig snapskryddning:
– Rosmarin och lingon

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *