Virkade bebistofflor

virkade-bebistofflor
Jag inser att detta inte är det bästa julklappstipset pga. att målgruppen är ganska liten (även bokstavligt talat). Men oavsett tycker jag att det är ett bra tips på en DIY-gåva till en nyfödd. Sen är jag, som tidigare endast virkat grytlappar, stolt över att jag fick ihop två par tofflor och vill också av den anledningen visa er, haha. Och det var inte så svårt när jag väl kom in i det!

Jag har virkat efter denna video som är pedagogisk och som inte förutsätter att en redan kan massa namn på maskor, utan visar exakt hur du gör. Mitt bästa tips om du är nybörjare är att välja ett garn som inte är luddigt. Ett icke-luddigt garn gör det lättare att se tidigare virkade maskor (och tro mig, det vill man!). Tofflorna är gjorda efter samma mönster, men på de gråa stövlarna har jag virkat några extra varv så att skaften blivit lite högre än på de vita.
virkade-bebistofflor-2
De vita tofflorna värmer nu fötterna på en liten Theo och de gråa är skickade till en ännu ej namngiven liten en. Nu vill jag ha ett nytt virkprojekt, tycker det är så skönt att ha något att sysselsätta sig med i soffan framför tvn. Några tips?

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *