Monthly Makers kontrast – växtprint i svartvitt

Månadens Monthly Makers-tema är kontrast. Jag fick typ inspiration-overload med tanke på hur mycket en kan göra på temat. Det blev nästan lite jobbigt, så jag bestämde mig till sist för att köra på min första tanke: svartvitt. Och resultatet blev alltså ett växtprint!

Jag fotade av några blad från min monstera, frilade bladen i photoshop och målade därefter bladen svarta och bakgrunden vit. Efter lite klippande, klistrande och spegelvändande i photoshop fick jag fram ett mönster jag var nöjd med. Jag valde då att invertera färgerna, så att bakgrunden blev svart och bladen vita istället. Tyckte att det blev finare!

Jag printade sedan ut motivet på ett A4 och klädde in en anteckningsbok jag hade hemma. Anteckningsboken blev så mycket personligare, och jag som *behöver listor i mitt liv* kommer verkligen få användning för den! Eller så kanske jag ska ha den till att skriva upp skötselråd för alla mina växter? Det är ju också passande med tanke på motivet 😉

Monthly Makers är en utmaning för dig som vill komma igång med eller utveckla din kreativitet. Under 2017 lanserar vi tolv gemensamma månadsteman för dig att inspireras av, utmanas och skapa utifrån. I januari är temat kontrast och Jessica är värd. Kommentera hennes inlägg med en länk till ditt bidrag senast den 28/1 för att vara med. Mer inspiration hittar du på temats Pinterestboard!

Vi som driver Monthly Makers 2017 är Alicia, Beatrice, ElsaEmilia, Fredrika, JessicaJulia, Mikaela, Ruth, Stina, Wilda och jag. Mer av oss hittar du på FacebookInstagram, Pinterest, webben och i inspirationsgruppen We Are Monthly Makers.

Inspireras, skapa och utvecklas med oss hela året!

18 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *