Hembakade Semlor


Dags för semlor! Det är visserligen drygt en månad kvar till semmeldagen, men visst får man väl tjuvstarta? Jag har redan bakat vid två tillfällen, till mig, David och hans mamma som hälsade på i förra veckan, och till familjen nu när jag var hemma i helgen. Egenbakade semlor är ju faktiskt mycket godare än köpesemlor, om jag får säga det själv. Men, många recept avser typ 30 bullar, vilket vi aldrig äter upp. Känns också lite jobbigt att baka 30 bullar! Men jag hittade detta recept på 12 st bullar och halverade det, så blev det lite mer överkomligt! Fyllning gör jag själv, enligt instruktionerna nedan:

Fyllning till 6 semlor

– Inkråm från semmelbullarna
– 1,5 dl mandlar
– 1 dl socker
– grädde till rätt konsistens

Skär av locket på bullarna och gröp sedan ur dem. Hacka mandlar fint. Lägg inkråm, mandlar och socker i matberedare eller i en skål och använd handmixer. Häll på en skvätt grädde, och öka mängden om fyllningen är för fast efter att du mixat ihop allt. Lite småbitar kvar av mandeln är gött! Fyll de urgröpta bullarna med fyllningen, klicka på vispad grädde och lägg på locket. Pudra över florsocker. Klart!

5 Kommentarer

 • Semlor kan ju vara det smarrigaste alltså – bakade årets första i helgen 🙂 Bakade rätt många bullar, så nu har jag ett gäng i frysen att komplettera med mandelmassa och vispad grädde när suget faller på igen 😉

 • Helt fantastiska tallrikar.

  Är nyuppflyttad till Göteborg och älskar att Second hand & Loppis fynda, men vet inte var jag ska börja. Vilka är de bästa Second hand & loppisarna. Vilka kretsar ska man röra sig i och finns det något ställe där man kan hitta spontanloppisar som händer i staden?

  Tusen tack på förhand!!!

  • Välkommen till Göteborg! Här finns en hel del guldgruvor för oss secondhandälskare. De secondhandbutiker jag gillar är de som ligger lite utanför stan, och därmed också har bättre priser. tips att kolla in: Saronkyrkans secondhand, Smyrna secondhand, Mölndal secondhand, Ebbes hörna (finns flera) och Hjällbo klimatsmart secondhand. Jag gillar också Emmaus på backaplan. Lite högre priser, men väldigt välsorterat och stort. På sommaren brukar jag besöka bakluckeloppisen på slottskogsvallen, Megaloppisen i Majorna och promenadloppisen i Utby.

   Jag är också med i ett par köp/sälj/byt-grupper på facebook, där tipsas det ibland om spontanloppisar! Lycka till!

 • Nu blev jag svårt sugen på att spontanbaka semlor och överraska sambon när han kommer hem, alltså! Fanken vad gott det ser ut! Smart att baka halv sats också (även fast jag nog kan äta 30 semlor på två sittningar om jag får försöka :P).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *