fiolfikus


Porträtterade min fiolfikus för ett par dagar sedan, och nu, lagom till helgen, såg jag att den fått ohyra… Har behandlat den med såpa och dusch och den står nu i karantän i badrummet. Och det var min lördag det! 😉 Närå, har bakat scones och varit en sväng på Mölndal secondhand också. En vill ju hålla på lördagstraditionerna.

På tal om växter vill jag passa på att tipsa om denna artikel som spår växttrender under 2017. Ska vi få plats med fler växter här hemma får jag börja knyta amplar och hänga upp i gardinstängerna (inte mig emot). Har insett att vi har dåligt med avlastningsytor och skulle behöva få upp lite hyllor här hemma… Det, och amplar, får nog bli kommande projekt!

5 Kommentarer

  • Åh, nej, inte ohyra!! 🙁 Är det också en Lidl-fikus? Hehe. Har också en, men den är ledsen efter flytten och har börjat få stora bruna fläckar på flera av bladen… Hoppas den tar sig snart igen, och att din ohyra inte har satt sig för hårt!

  • Åh aj sånt skär verkligen i hjärtat. Hoppas den klarar sig. Fy vad jobbigt.
    Och åh jag behöver också amplar och hyllor om jag ska fortsätta ta hem gröna vänner. Vi får inspirera varandra under året!

  • Hej hur gick det med fijolfikusen?
    Min har blivit likadan och jag hittar ingenstans vad jag ska göra åt det??

    • hej! Jag kapade tillslut av toppen på den, där det såg ut att vara störst angrepp. Sedan har jag såpasprayat (blandat vatten och såpa och sprayat på med blomspruta) hela växten noggrant och sedan sköjt av. och upprepat detta minst 5 gånger typ. Nu har jag inte sett till någon ohyra på den, men den ser inte så rolig ut med bruna bladkanter 🙁 men ohyran verkar vara borta! Lycka till med din <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *