Elefantöra

Hej på er! Nu har jag äntligen börjat återhämta mig från förkylningen som slog klorna i mig i söndags. Nu orkar jag börja göra saker igen, och därför tänkte jag att vi skulle titta lite på mitt elefantöra som jag fick som en stickling av en kollega för 11 månader sedan. På bilden ovan är den nyplanterad i min lilla flodhästkruka. Gullig eller hur??

Och här nedan ser ni den som den är nu. Visst har det hänt grejer?

Jag tycker att den växte så hiiimla långsamt i början, men efter omplantering och massor av sol så har den ändå växt till sig ordentligt! Det mest optimala för elefantöra, efter vad jag läst mig till, är att plantera den i en kruka med hål i botten så att den går att vattna underifrån = vattna på blomfatet. Men jag kör med lecakulor i botten av krukan och vattnar sparsamt en gång i veckan. Verkar funka det också!

…och nu till huvudnyheten: den har fått en egen bäbis! Som jag längtat efter detta ögonblick, haha! Nu hoppas jag att den fortsätter att växa och producera många sticklingar som kommer bli perfekta gå-bort-presenter.

Förresten så har månadens värd Elsa släppt temat för augusti i Monthly Makers! In och titta om ni är nyfikna!

8 Kommentarer

  • Åh, wow! Jag har flera elefant öron hemma! De är så fina! Elefantöra och palettblad är standard hemma hos mig. De är också så lätta att ta sticklingar av!
    Super fina krukor du har! 🙂

    • visst är dom! Palettblad har jag precis fastnat för, och har två sticklingar just nu. Hoppas på att de växer sig riktigt buskiga och fina! Tack! 🙂

  • Åh då ska jag inte ge upp mina små. Köpte två sticklingar för två månader sen och det var bland det minsta jag sett. Visst växer dom men det går otroligt sakta. Men kanske bli även mina stora och fina snart. Kram

  • Jag har precis planerat om min lilla elefantöra och upplever precis som du gjorde att den liksom aldrig tar fart. Men nu hoppas jag att även min ska växa sig lika stor och fin som din. Och kanske få en bäbis också 🙂

    • ja, min var som sagt trögstartad! Men det är nog bara att ha tålamod och plantera i större kruka efter ett tag. Lycka till!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *