kryddad snaps: eukalyptus

Hej på er! Om ni har hängt med här ett tag så vet ni att jag brukar krydda egen snaps till både kräftskivor och midsommaraftnar, och julen är inget undantag. Jag brukar alltid prova nya smakkombinationer och de flesta har blivit bra – förutom den jag gjorde till årets julknytisbord förra veckan. Så därför blir det inget nytt recept på julsnaps – men istället bjuder jag på en favorit från förra året: eukalyptussnaps!

OBS! OBS! det är inte själva växten jag har kryddat snapsen med (då jag googlade fram att den kan vara giftig) utan jag har använt mig av läkerol med eukalyptussmak.

Du behöver:

– 10 st halstabletter med smak av eukalyptus
– 4 dl okryddat brännvin

Så här gör du:

Lägg tabletterna i ca 4 dl brännvin. Jag lät min snaps stå i 4 dagar innan julbordet, men eftersom tabletterna löstes upp fort skulle jag säga att det räcker med att snapsen står ett dygn. En snabbkryddning alltså!

4 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *