DIY – plånbok

Hej! Nu har jag skapat igen! Det var väl på tiden. Sen jag gjorde dessa två julbroderier har jag fastnat i broderi och insett att:

1. jag tycker att det är roligare att brodera fritt än att följa ett mönster där jag tex. behöver räkna korsstygn, och
2. det är så skönt att ha något att sysselsätta sig med i tv-soffan, och då är broderi perfekt!

Så, när min plånbok gick sönder för ett tag sedan ville jag göra en ny. Jag hittade en sliten plånbok på secondhand som jag tog bort själva knäppningen ifrån, och använde det gamla tyget som mall för det nya + för tyget jag använde som innertyg. Jeanstyget är från ett par gamla byxor jag gömt i garderoben (slänger aldrig sånt pga. man vet aldrig när man behöver det!) och innertyget, som inte syns på bilden, var en spillbit från när jag gjorde egna bivaxdukar.

Jag målade upp cirklar på jeanstyget och satte igång att brodera venustecken för fulla muggar. När det var klart lade jag bara ihop ytter- + innertyg och sydde ihop dem med avigsidan ut. Att klämma fast knäppningen var det absolut jobbigaste, och både jag och David spillde lite blod innan allt var på plats. Men tillslut så! (men nästa gång jag ska sy en plånbok kommer jag välja dragkedja 😉 )

3 Kommentarer

  • Enaannan viktig sak att tänka på när det gäller Godis ex är Godis som innehåller Palmolja Veganskt Ja skulle jag ju säga. MEN så har vi ju det här med att Regnskog i bland annat indonesien och på Borneo Skövlas för att få Fram Palmerna som ger Palmoljan och Då drabbas Orangutanger av stta genomn att deras Bostäder Trtäden försvinner och de får då svårt att få Tag i mat osv osv bara en tanke Sedan så fins ju RSPO Certifierad palmolja som är bättre men att det fisn fortfarnade problem även med den så det bästa är enligt mig att försöka få bort all Palmolja ur alla produkter så väl veganska som ikke veganska.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *