Mitt instagramflöde är helt fyllt av rababerrecept. Eftersom rabarber är en stor favorit hos mig, tänkte jag dela detta recept igen nu i rabarbertider: Rabarberbellini!
4 glas
Rabarberpuré
150 g (eller ca 3 dl) hackad rabarber
½ dl socker
1 dl vatten
Till servering
Mousserande vin
Så här gör du:
Hacka upp rabarbern och lägg i en kastrull med socker och vatten. Koka upp på svag värme och låt puttra tills rabarbern delar sig helt och blir till en massa. Mixa med stavmixer och blanda eventuellt ut purén med en skvätt vatten – den ska inte vara för tjock. Fördela purén i 4 glas och fyll på med kallt mousserande vin (1/3 puré och 2/3 mousserande), rör om snabbt och servera direkt.
Rabarberpurén kan med fördel göras kvällen innan, så slipper en joxa med det under själva kalaset. Kolla bara så att den inte tjocknat till under natten – blanda i så fall ut den med ytterligare lite vatten eller sockerlag.