grönkålssoppa på rester

Jag hade lite grönkål kvar i kylen som behvöde tas om hand, och eftersom jag är inne i en sopp-period nu tänkte jag att jag kunde prova en grönkålssoppa. Och samtidigt rensa kylen lite!

till 2 portioner behöver du:

– 200 g grönkål
– 2 st stora potatisar
– 3 st charlottenlökar
– 1 st stor vitlöksklyfta
– 1 st grönsaksbuljongtärning
–  1 dl grädde
salt och grönpeppar efter tycke

Gör så här:

Hacka lök och vitlök och stek i smör i en kastrull med buljongtärningen.  Ansa grönkålen (jag tar bort de grövsta stjälkarna) och dela i mindre bitar. Lägg i kålen med löken och låt steka lite. Dela potatisen i små bitar och släng i detta också. Salta. Fyll på med vatten så att det precis täcker, och låt småkoka tills potatisen är mjuk. Mixa slätt med mixer och ha sedan i grädden. smaka av med salt och grönpeppar. Servera med det du har hemma; ägghalvor, solros- eller pumpakärnor, eller som jag: med getost och hackade valnötter! En knäckemacka på sidan är också att rekommendera (:

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *