Krydda snaps

Dags att krydda snaps, om en vill ha det på julbordet! Ikväll ska vi iväg på traditionsenligt knytisjulbord, och jag har fixat två kryddade snapsar. En med smak av enbär och med med apelsin och kryddnejlika.

Jag köpte 2 flaskor brännvin special (700 ml), som har en något lägre alhokolhalt än de flesta andra okryddade brännivn, vilket jag tycker tar bort den allra starkaste udden på snapsen, och smakar lite trevligare. I den ena flaskan stoppade jag ner en näve krossade enbär, och i den andra fick en knapp matsked kryddnejlikor samt det yttersta skalet på en apelsin åka ner. Vissa väljer att krydda en del av brännvinet, för att få fram en essens att spä ut med rent brännvin. Jag tycker det är smidigast att köra kryddningen i allt, men då måste man smaka av ibland så att det inte tar för mycket smak. Snapsen med kryddnejlika och apelsin fick bara dra över natten, medans enbären fortfarande ligger kvar i den andra. Så det beror på vad du kryddar med!

Sugen på någon annan kryddning?

Eukalyptussnaps
Lingon och rosmarinsnaps
Snaps med kanel och pomerans

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *