återvinningscentralens fyndhörna <3

Vackra handdrejade fat med grön glasyr är ju svåra att motstå – speciellt om man hittar det i fyndboden på återvinningscentralen! För 0:- fick alltså mina avocados fin display i köket, och fatet slapp hamna på deponin.

Men, åter till detta med fyndbodar på återvinningscentralen: så himla bra och viktig grej! På många åvc:er finns det idag ställen där man kan lämna in till återanvändning, där någon lokal aktör som exempelvis Emmaus tar hand om och tar in sakerna i sina secondhandbutiker. Har du spenderat tid på en åvc har nog även du blivit förfärad över hur mycket fullt fungerande saker som slängs. Och det är ett sånt slöseri med jordens resurser.

På Tjörn har dom alltså en fyndbod där vem som helst får ställa in och ta med sig saker ifrån, i Göteborg finns återbruket som tar tillvara och delar upp räddat avfall till butiker på området. Det finns många bra exempel!

Hur ser det ut där ni bor? Finns möjlighet till återanvändning på er åvc? Om inte: släng iväg ett mail till kommunen och efterfråga detta vetja!

3 Kommentarer

  • Ååh vilken bra grej! När jag var i Piteå i somras hade de en enorm loppis bredvid återvinningscentralen. Tänkte att det upplägget borde vara lagstadgat! Så fin skål sen, älskar den där gröna glasyren, särskilt mot mörk keramik. Jag gratisfyndade också igår – ett par perfekta jeans som rensades ur kostymförrådet på jobbet (ett sånt borde förresten också finnas på alla arbetsplatser :P).

    • håller med! Borde inte vara lagligt att få kasta hela och fungerande grejer helt enkelt! ((: haha, åh vad fint! på mitt jobb kan en kanske fynda en varseljacka om en har tur (;

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *