DIY – vimpel av en gammal bok

Ett festligt och enkelt DIY kommer här! Vimplar kan väl piffa upp typ vilken tillställning som helst egentligen? Man fokuserar ofta på vad som är på bordet men inte över – testa att lägga till en vimpel och du har hoppat upp ett pinnhål i helhetsintrycket.

Denna vimpel passar sig bäst inomhus eller under tak eftersom den är gjord i papper. Man vill ju att vimpeln ska hålla länge och för många kalas!

Du behöver:

– En bok
– Symaskin

Och okej, innan vi börjar – jag veeet att det känns hemskt att massakera böcker. Men, det finns så otroligt många böcker i omlopp – secondhandbutiker får in massor och måste kasta mängder direkt. Boken jag använde skulle gått raka vägen i återvinningen om jag inte räddat den. Och då är det ju bättre att en gör något med den. Fråga på din närmaste secondhand om dom har böcker som ska kastas och som du kanske kan få ta.

Gör så här:

Klipp ut så många trianglar ur boksidorna som behövs till längden du vill ha. Sy sedan fast trianglarna en efter en med raksöm på symaskinen. fortsätt till önskad längd är nådd. Häng upp och njut! Har du ingen symaskin? Gör en vimpel av resttyger och lim!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *