mina fem bästa secondhandtips

Sommar = loppis och secondhandtider! Eller vad säger ni? Det blir kanske på ett annat sätt i år med tanke på Corona, det blir det iallafall för mig. Undvika de med mycket folk, och istället leta reda på mindre gårdsloppisar. Här kommer iallafall mina fem bästa tips för att handla prylar secondhand och på loppis!

1. Skriv ner en lista över det du letar efter och håll dig till den. Åtminstone första varvet. Annars är det så lätt att överväldigas av alla grejer, och det blir svårt att se godbitarna.

2. Se ”utanför ramarna”. Nu har du din lista och vet exakt vad du är ute efter. Men du hittar ändå inte den perfekta krukan bland de traditionella krukorna. Ge inte upp här! Nu går du vidare med ”krukglasögonen” på; till glas och porslinsavdelningen där du kanske hittar ett udda glas eller ett keramikkrus som skulle passa istället. Eller en gardinlängd som skulle vara fint som löpare på middagsbordet eller att sy om till tygservetter.

3. Hittar du något du gillar – lägg det i korgen direkt och fortsätt letandet. Gå igenom dina fynd när du känner att du kollat klart, först då kan du lugnt kolla igenom och bestämma dig för om du vill ha objektet eller om det kanske får åka tillbaka upp på hyllan igen.

4. Var på plats när loppisen/secondhandbutiken öppnar. Då hinner du ta en runda och spana på alla dyrgripar först.

5. När du tycker att du sett dig mätt på alla prylar – ta en paus. Gå sedan en vända till! Alltid ser du något du inte uppmärksammat tidigare.

Ett bonustips kommer från Pernillas interiör; tänk ”trendig inredningsbutik”!

Vill du hellre handla kläder? Här har ni också mina bästa tips för att handla kläder secondhand!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *