DIY: änglar av snöre

Nä vet ni vad? Jag startar upp julmyset nu! Iallafall en mjukstart. Jag har gjort en egen tolkning på den klassiska julängeln, och det blev några julgransprydnader. Årets jul kommer inte bli som vanligt alls, och jag kommer inte att fira med familjen. Men jag vill ändå försöka få någon typ av julmys och har bland annat pinnat en massa julbak jag ska göra, loppat böcker på tema jul och börjat planera mer julpynt jag ska göra.

Dessa änglar var lätta att göra, och du behöver bara tre grejer om du vill prova själv: snöre/tråd (jag använde secondhandad mattvarp, finns på gott om på tex tradera), lim och en sax.

Börja med att snurra upp snöret (jag snodde det om fingrarna). Jag gjorde ca 40 varv. Knyt fast ett snöre längst upp. Det ska fungera som upphängning.

Ta en ny snörbit och surra några varv nedanför din första knut. Klipp upp snöret längst ner, och frisera så att du får en jämn kant.

Snurra upp ännu mer tråd. Denna gången snodde jag der runt tre fingrar och gjorde ca 20 varv.

Knyt fast en ny snörbit på mitten, och klipp upp ändarna. Frisera i änglavinge-form.

Limma slutligen fast änglavingarna på baksidan av änglakroppen. Klart! Gör några till så får du en fin änglakör att hänga i granen.

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *