återbruksDIY: badkarshylla

Ett återbruksDIY kommer lastat! Denna gång blev det en badkarshylla av återanvänt trä, som först slipats (”distressats”) och sedan betsats för en lite äldre look. Jag köpte mitt virke på Återbruket Alelyckan, två restbitar list med lite trist utseende. de mindre träbitarna köpte jag på Mölndal secondhand, och har tidigare varit till för att motera broderier på.

Det bästa med detta DIY är att du inte behöver ha något specifikt virke eller utseende på virket, det måste ju inte vara två plankor – hittar du en bredare planka så funkar det ju enbart med den. Ett bra DIY för att kunna använda återanvänt material kort och gott! Vill du göra en egen? Fortsätt läsa nedan!

Du behöver:

– Brädor/lister
– En smalare bit list för att sätta ihop brädorna jämsides
– Skruvdragare
– Stålborste och plastborste (som sätts fast på skruvdragare)
– Sandpapper
– Skruv
– Bets


Före och efter slipning

Mät ut längden du vill ha på din hylla, och såga brädorna till rätt mått.

Börja processen med att föråldra, distressa, träet: jag körde först med den grova stålborsten (i träets riktning) och avslutade med den finare plastborsten för att mjuka till borstmärkena. detta gör att träets ådring blir mer framträdande. Sedan rundade jag till alla kanter med vanligt sandpapper.

De mindre listerna mäts och sågas till rätt mått, för att passa på undersidan av brädorna.

Torka av allt slipdamm och betsa både brädorna och de mindre listerna.

Nu är det dags att montera! Mät ut vart dina mindre lister ska sitta. Dessa håller både ihop brädorna och utgör ett stopp, så att brädan inte ska kunna trilla ner i badkaret sidledes. Mina badkarskanter är 8 cm breda, och jag satte de mindre listerna 9 cm in från varje håll. Glöm inte att förborra skruvhålen för att minska risken att träet spricker!

Stylea din nya badkarshylla med din finaste tvål och du är klar!

1 Kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *