sy bröllopspåsar av återanvänt material

På midsommarafton gifte sig min lillebror(!), och innan dess satt jag och sydde dessa små påsar. På bröllopsdagen fyllde mamma på dem med färska rosenblad, som vi sedan traditionsenligt kastade på brudparet.

Spetstyget är köpt secondhand, det hade jag redan i gömmorna. Satinbandet köpte jag från Tradera. Nedan finns också en liten guide om ni är sugna på sy egna! Kanske har ni något sensommarbröllop att gå på? Eller vill plocka in lavendel och göra doftpåsar? Funkar också bra som små presentpåsar för mindre gåvor, eller som förvaring av smycken. Användningsområdena är många!


Jag vet inte om det är samma sak med alla spetstyger, men mitt tyg fransade sig inte och jag slapp sicksacka alla kanter. Sen gjorde jag enligt min guide. Efter ett tag får man in snitsen, och då går det fort att sy en påse!

3 Kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *