antikt

Loppis Högaskog

Loppis Högaskog

Jag har redan hunnit med många olika loppisar under semestern. Loppisar i bygdegårdar, gamla stall och lador. Många med vackra omgivningar och fint utplacerade fynd. Men först när jag hittade till loppis Högaskog i Stora Höga åkte systemkameran fram eftersom det var för fint för att inte dokumentera.

Loppisen är inkvarterad i en gammal stuga jämte boningshuset och rummen är inredda som om någon faktiskt bodde där: glas, porslin och prydnadskuddar i finrummet, köksattiraljer och hemgjord rabarbersaft i köket, lektyr och leksaker i de små intilliggande rummen.  Lite som att besöka en bygdegård, fast om du hittar något fint kan du köpa med det hem.

Många ideér fick jag med mig också. För hur fint att måla insidan av vitrinskåpet i blått?

Och när man tror att man har tittat klart på alla fina ting inser man att det också går att dra ut lådor och öppna skåp för att där hitta ännu fler fina saker att titta igenom.

De här snidade ljusstakarna mot den råa timmerväggen åker rakt in i min inspirationsmapp!

Detsamma gäller hyllan på väggen i grovhallen där sockerskålar och tekannor står: en gammal byrålåda som fått byta miljö. Älskar verkligen detta återanvändningstänk, en så stark kontrast till köp-och-släng kulturen. Ska rädda varenda trasig byrå jag hittar från och med nu! Haha. Ägarna berättade också att de från början startade loppisen eftersom det var så mycket saker kvar i husen efter tidigare ägare som de inte bara ville slänga. Tänk om alla kunde tänka lite mer så!

Är ni i krokarna är adressen till loppisen Högaskog 102, Stora Höga. De finns också på instagram: @Loppishogaskog. Verkligen värt ett besök!

2 Kommentarer
två av mina senaste secondhandfynd

två av mina senaste secondhandfynd


Hej på er! Jag skrev ju sist att jag gjort några bra secondhandfynd i påsk som jag tänkte visa nu. Vi börjar med tallrikarna ovan: Tre från Rörstrand till samlingen. Tyvärr var dessa ganska kantstötta, men kunde ändå inte låta bli. Tycker det är kul att ha något att samla på och hålla utkik efter när jag går på secondhand, och tallrikar är en perfekt sån sak!

Sen hittade jag också denna tillbringare från Gefle. Över 100 år om jag tolkat stämpel rätt! Den kommer nog inte användas som tillbringare, utan få agera vas till sommarens blommor.

Imorgon åker jag förövrigt till Prag med mamma och brorsan, det var längesedan jag var på stadsweekend så det ser jag verkligen fram emot! Kommer vara mer aktiv på instagram, så kolla in där om ni vill. Ni hittar mig på @johannamontell.

1 Kommentar