återanvänd

DIY – topp med dragsko / Ruched top

DIY – topp med dragsko / Ruched top

Jag har sytt! En topp! Har sett dessa toppar med dragsko på flera håll och tycker det är en himla fin detalj. Går fint att justera beroende på hur mycket *hud* en vill visa med. Basmönstret tog jag från denna topp, justerade ärmarna  och sydde på ett kantband längst ner, och en annan urringning. Och så följde jag denna sytutorial för att få dragskon på plats. Tyget är ett secondhandlakan som jag också sytt denna klänning av.

Funkar fint både på  kontoret och på AW:n (digital än så länge!) eller vad säger ni?

2 Kommentarer
DIY – julrosett

DIY – julrosett

Kunde ju inte låta bli att sy en *julaccessoar* till Alison! En julrosett; jag hade lite restbitar från ett par kuddar jag sytt som jag kunde använda. I julig färg såklart!
Mönster orkade jag inte experimentera fram själv, utan jag följde denna tutorial. sen sudde jag en smal remsa med en bit resår till halsbandet. Allis är inte överförjust att ha den på sig, så det får bli att muta med lite godis på julafton!

1 Kommentar
Klänning av gamla lakan

Klänning av gamla lakan

Jaha, då har jag sytt igen! Det blev en klänning till, denna gång av ett secondhandlakan. Klänningen består egentligen bara av tre rektanglar: en till själva kroppen och två till ärmar. Sen har jag sytt fast sex bitar resårband och tog hjälp av denna video. Ärmarna är fästa i klänninggsdelen med ett par stygn bara, som i denna video. Och sen vart den klar!

1 Kommentar