återanvänd

see through dress

see through dress

Jag har ju inte visat upp min senaste see through-klänning och underklänning ihop! På kroppen! Här har vi den! Överklänningen är sydd av en secondhandgardin från Stadsmissionen, och underklänningen är ett secondhandlakan som jag inte minns vart jag köpt. Som sagt var gardintyget riktigt jobbigt att arbeta med, men glad att jag gjorde det. Behöver nog förtränga upplevelsen ett tag till innan jag ger mig på ett liknande tyg igen!

Invigdes i helgen! Var ju pangväder och vi satt ute till sent på kvällen.

4 Kommentarer
återanvänd kökshandduk med monogram

återanvänd kökshandduk med monogram

Min kollega och tillika tidigare mentor byter jobb och avtackades i går. Vi har jobbat mycket med förebyggande av avfall tillsammans, så självkart ville jag ge henne en upcyklad avtackningspresent! Jag köpte en kökshandduk i linne på Stadsmissionen och broderade hennes monogram på (i loppisfyndat broderigarn såklart!). Tips för en personligare återbrukspresent!

1 Kommentar
tvättpåsar av ett gammalt överkast

tvättpåsar av ett gammalt överkast

Vi hade ett avlagt överkast som tjänat sitt syfte, då det var slitet efter många års användning och med en vovve som gillade att bädda bestämt. Så jag sydde nya tvättpåsar av det istället!

Vi jobbar ju långsamt på att få till vårt hus så som vi vill ha det, och det senaste projektet har varit en möbel för smutstvätt. David har gjort designen och träarbetet, och jag fixade som sagt tvättpåsarna.

Jag mätte utrymmet och gjorde en enkel skiss. Sedan sydde jag utifrån denna tutorial. Upphängningen är bara flärpar som vikts över rundstaven och sedan sytts på plats.

För att enkelt kunna lyfta i och ut påsarna läggs bara rundstavarna i ett urfräst spår i ovandelen av möbeln.

Eftersom det i tvättstugan finns en grovingång, där det inte finns mycket golvyta, lade vi till ett skoställ under möbeln. och för att skapa extra yta gjorde David platta lock som funkar som avställningsyta när man inte behöver ha tillgång till tvättpåsarna. Plus krokar där vi kan hänga våra arbetskläder.

1 Kommentar