återbruk

tutorial: julgransdekorationer i återanvänt läder

tutorial: julgransdekorationer i återanvänt läder

Inför jul har min kreativitet historiskt sett alltid varit på topp. Det finns ju så mycket man kan skapa med enkla medel! Olika dekorationer till både gran, julklappar och hemmet, gåvor att ge bort och kort att skicka. I år har inte kreativiteten slagit till lika hårt av diverse anledningar, MEN, några nya dekorationer till granen har knåpats!

Dessa är gjorda i läder jag köpt på mig secondhand. Tråden är inte secondhandad, utan snodd från min killes stash – detsamma gäller designen, jag tror att vi alla har stött på denna typ av hantverk i skolan eller liknande, ofta gjorda i papper. Men detta är min variant på detta klassiska julpynt!

Vill du göra likadana? Du behöver:

– Material att skapa i (läder, papper, tjockare tyg osv, något har du säkert hemma)
– Tråd (jag använde vaxad lädertråd, men vanlig tråd funkar)
– Något att skära/klippa ut remsor med
– Håltång

– Klipp/skär ut 5 remsor. Måtten på mina är: 1 st 4cm, 2 st 5 cm och 2 st 6,5 cm. Alla är 8 mm breda.

– Stansa hål i båda ändar på samtliga remsor

– Knyt ihop samtliga remsor på ena sidan.

– Gör samma sak på andra sidan, och knyt en upphängningsögla.

Finito! Gör så många du orkar och häng sedan upp till allmänn beskådan.

1 Kommentar
uppiffat furuskåp

uppiffat furuskåp

Här ser ni vad jag sysslat med de senaste dagarna! Vi fick ett furuskåp av Davids föräldrar, och även om jag gillar det rustika så passade inte den lackade furun riktigt in hos oss – så jag begav mig mot färgaffären! Jag siktade mot olivgrönt och hade nog föredragit en nååågot dovare/mörkare färg än slutresultatet, men vad tusan. helt plötsligt känns vårt kök väldigt lantligt! Knopparna bytte jag ut mot nya jag köpte på secondhand som målades i samma färg som skåpet. lite nättare intryck nu. (före-bild har ni nedan!)

Skönt med lite extra förvaring och nu har min samling mässingsljusstakar fått en given plats också. Symaskin och spel har fått flytta in i underskåpet.

1 Kommentar
rosa klänning av secondhandtextil

rosa klänning av secondhandtextil

En styck klänning har sytts! Det var ju ett tag sedan jag gav mig på ett större syprojekt, men fick feeling i veckan. Blev också inspirerad av Obstinatdesign med synliga fickor på klänning, som oftare syns på byxor, och visst blir det en fin detalj!

Tyget är ett secondhandköpt påslakan från Stadsmissionen. Det var lite bråkigt att sy i eftersom det var så stora bäckebölja-bubblor, men älskar när det är lite struktur i tyget. Så jag fick snällt kämpa på trots att det blev lite snett och bubbligt på sina ställen. men det gick ju ihop tillslut! och klänningen känns optimalt sval för varma sommardagar.

3 Kommentarer