återbruk

DIY: off shouldertopp

DIY: off shouldertopp

Jag har sytt! Ett plagg! För första gången sedan jag sydde pyamasbyxor i syslöjden för 100 år sedan! Och jag måste säga att jag är väldigt nöjd med resultatet. Jag kopierade mönstret från en topp jag hade hemma, och tog hjälp av denna video. Jag lade till detaljen med resår vid ärmsluten och inspirerades av klänningen i denna video, där hon också visar hur man syr fast resåren.

Tyget är en secondhandfyndad gardinlängd och eftersom jag fick en delspillbitar sydde jag också en liten scarfs till Allis, haha. Nu kan vi matcha!

Jag är också med i sypeppens sybingo i år, och har alltså redan kunnat kryssa för flera rutor med dessa skapelser. Så taggad! I går var jag och kollade secondhandutbudet i Kungsbacka och hittade massa fint tyg som jag har bunkrat upp med. Det blir förhoppningsvis en riktig sysommar i år!

Och till sist får ni en bild som också visar the struggle of att fota med vovve haha. Allis var inte jätteglad ((:

1 Kommentar
DIY – vimpel av en gammal bok

DIY – vimpel av en gammal bok

Ett festligt och enkelt DIY kommer här! Vimplar kan väl piffa upp typ vilken tillställning som helst egentligen? Man fokuserar ofta på vad som är på bordet men inte över – testa att lägga till en vimpel och du har hoppat upp ett pinnhål i helhetsintrycket.

Denna vimpel passar sig bäst inomhus eller under tak eftersom den är gjord i papper. Man vill ju att vimpeln ska hålla länge och för många kalas!

Du behöver:

– En bok
– Symaskin

Och okej, innan vi börjar – jag veeet att det känns hemskt att massakera böcker. Men, det finns så otroligt många böcker i omlopp – secondhandbutiker får in massor och måste kasta mängder direkt. Boken jag använde skulle gått raka vägen i återvinningen om jag inte räddat den. Och då är det ju bättre att en gör något med den. Fråga på din närmaste secondhand om dom har böcker som ska kastas och som du kanske kan få ta.

Gör så här:

Klipp ut så många trianglar ur boksidorna som behövs till längden du vill ha. Sy sedan fast trianglarna en efter en med raksöm på symaskinen. fortsätt till önskad längd är nådd. Häng upp och njut! Har du ingen symaskin? Gör en vimpel av resttyger och lim!

Inga Kommentarer
Växtåterbruket i Mölndal

Växtåterbruket i Mölndal

I september förra året hälsade jag på min förra kollega Stina på det då nyöppnade växtåterbruket! Bilder från det besöket hittar ni Här. Numera är ju jag och Stina kollegor på deltid igen i och med min timanställning för Mölndals stad, och i veckan var jag uppe och tog lite nya bilder (och fick med mig ett gäng terracottakrukor!).

På växtåterbruket tas både växter och annat trädgårdsrelaterat omhand och säljs vidare istället för att det slängs.

Typ som dom här gulliga zinkkrukorna.

Sortimentet varierar ju på grund av vad kunder till ÅVCn völjer och skänka, och vad som kan räddas från sånt som redan kastats.

Både tomat- gurka- och rabarberplantor fanns sist. Väl värt ett besök! Öppet torsdag-fredag, 11-16.

Inga Kommentarer