badrum

ett lugnare badrum

ett lugnare badrum


Badrummet före

Jag har blivit med symaskin! Jag fick ett ”presentkort” i 30-årspresent och nu har jag fått hem den också – en begagnad Husqvarna 2000 från Mölndals symaskiner. Det första jag sydde var gardiner till våra snedfönster, och tygstycken att hänga på vår möbel i badrummet. Blev för stressad av att se allt plåttrigt som knökade på hyllorna. Scrolla ner för att se resultatet!


Badrummet efter

Såhär blev det alltså! Tyget är en secondhandgardin som jag bara klippte på mitten och i rätt längd, och sicksackade alla råa kanter. Slog i några spikar och band upp med natursnöre. Ett mycket lugnare intryck när jag gömde undan alla smågrejer. Tyget kan kanske ha fördel av att strykas lite? haha. Eller så får det vara charmigt skrynkligt och så löser kanske ångan från duschen det där!

1 Kommentar
Badrumsdetaljer

Badrumsdetaljer

Sakta börjar vi komma i ordning i nya lägenheten. Vi behöver fortfarande köpa några förvaringsmöbler dock och David håller på att bygga en hylla till sovrummet så att vi kan få packat upp dom sista flyttlådorna. I badrummet däremot går det lite fortare. Senast satte jag in en av våra bänkar för lite mer förvaring och för tavlorna – flera av väggarna i lägenheten är nämligen murstock, där det kan bli svårt att få upp tavlor. Så det får bli några lutandes mot väggar såhär istället!

3 Kommentarer
DIY – Duschdraperi i textil

DIY – Duschdraperi i textil

Badrummet i nya lägenheten är vad jag lagt min energi på, tankemässigt, det senaste. Det behöver mjukas upp lite, och få en mer ombonad känsla. Det är ljust och beige i grunden, och jag vill därför få in mycket trä, textil, sten och växter som jag tycker passar fint. På min loppislista har ju tyg till duschdraperi stått med – vilket jag ju nu kan stryka! Efter en del letande hittade en gardinlängd som hade vad jag letade efter.

Vill du göra ett eget behöver du:

– Textil
– Sax
– Symaskin
– Snöre
– Öljetter

Jag började med att vika ner textilen för att få ett mått som passade vår dusch.  Jag ville ha lite överhäng på draperiet, och därför var det fördelaktigt att tyget var för långt. Alltså kunde jag bara vika ner iställer för att sy fast en bit textil. Längst upp sydde jag med raksöm för att hålla vikningen på plats. Öljetter slogs i en bit nedanför kanten.

Och sen gjorde jag 8 st tassels (här finns en video som visar hur du går till väga) av ett tunt trädgårdssnöre.

Till sist fäste jag dom på draperiet.

Och nu är det också uppsatt hemma! Jag är ju mest på Tjörn nu under semestern men åkte till stan igår för utgång och imorgon ska vi spela Padel. Så då passade jag på att ta med mig draperiet!
Jag bytte också ut de gamla plastkrokarna mot metall, ytterligare en detalj som gör mycket för helhetsintrycket. På baksidan av tygdraperiet sitter ett vitt ”vanligt” draperi, så att textilen inte ska bli alltför blöt. Nöjd!

3 Kommentarer